Besiktningsanmärkningar?

(klicka för större bild)

 

En radiator har försvunnit under fönstret och har flyttats till . . . En radiator har försvunnit under fönstret och har flyttats till . . .    . . . till väggen till höger om den franska balkongen. Hur ska man möblera nu då?. . . till väggen till höger om den franska balkongen. Hur ska man möblera nu då?  Kunde inte målarna gjort detta lite snyggare? Kanske en besiktningsanmärkning.Kunde inte målarna gjort detta lite snyggare? Kanske en besiktningsanmärkning.
 Luckan går inte att öppna mer än så här. Trådkorgarna går inte att dra ut. Lite besvärligt att sätta in och ta ut disk. Kanske en besiktningsanmärkning.Luckan går inte att öppna mer än så här. Trådkorgarna går inte att dra ut. Lite besvärligt att sätta in och ta ut disk. Kanske en besiktningsanmärkning.  Kunde man inte undvikit skarven? Kunde man inte undvikit skarven?  Här sitter det 5 eldosor på rad. Man kunde nog klämt in några till.Här sitter det 5 eldosor på rad. Man kunde nog klämt in några till.
 Vem är det som har mätt här?Vem är det som har mätt här?  Syns blästringsskadorna? Fönstret kommer nog att bytas.Syns blästringsskadorna? Fönstret kommer nog att bytas.  När man ska öppna dörren måste man ta ut väggkontakten!När man ska öppna dörren måste man ta ut väggkontakten!
 Se texten på förgående bild.Se texten på förgående bild.  Originalradiatorn var 1/2 meter längreOriginalradiatorn var 1/2 meter längre  Knoppen sitter väldigt nära dörrkarmen, klämrisk.Knoppen sitter väldigt nära dörrkarmen, klämrisk.
 Knoppen borde sitta längre till vänster, risk för knogskador!Knoppen borde sitta längre till vänster, risk för knogskador!  Lådornas glidytor i trä är väldigt nedslitna. Kan renoveras med glidskenor i nylon. Lådornas glidytor i trä är väldigt nedslitna. Kan renoveras med glidskenor i nylon.  Kraftigt slitage. Se föregående bild.Kraftigt slitage. Se föregående bild.
 Besiktningsanmärkning.Besiktningsanmärkning.  Placeringen av de två kylskåpen i den gamla pigkammaren är tveksam. Ganska långt från spis och diskbänk.  Placeringen av de två kylskåpen i den gamla pigkammaren är tveksam. Ganska långt från spis och diskbänk.  Tidigare fanns ingen yttre rördragning. Radiatorrören "försvann" rakt ner i golvet. Snyggt eller inte? Det är upp till betraktaren.Tidigare fanns ingen yttre rördragning. Radiatorrören "försvann" rakt ner i golvet. Snyggt eller inte? Det är upp till betraktaren.
 Specialare !?!Specialare !?!  Betrakta det som en "installation"!Betrakta det som en "installation"!  
 Undrar om arkitekten och antikvarien har godkänt denna "rörinstallation". Eller Erik-Sigfrid Persson!Undrar om arkitekten och antikvarien har godkänt denna "rörinstallation". Eller Erik-Sigfrid Persson!  Kunde man inte dolt rören bättre!Kunde man inte dolt rören bättre!  Rören får tala för sig själv!Rören får tala för sig själv!
 Jaha, hur är det tänkt att man ska möblera här då? Detta rum kallas för bibliotek. Om man vill ha en bokhylla här, hur placerar man den. Kom gärna med förslag.Jaha, hur är det tänkt att man ska möblera här då? Detta rum kallas för bibliotek. Om man vill ha en bokhylla här, hur placerar man den. Kom gärna med förslag.  Detta skåp är ett inbyggnadsskåp och satt tidigare inbyggt i väggen. Nu sitter det istället på väggen! Försök att böja dig framåt och tvätta ansiktet. Ja just det, du slog huvudet i skåpet. Var är arkitekten, hallå!Detta skåp är ett inbyggnadsskåp och satt tidigare inbyggt i väggen. Nu sitter det istället på väggen! Försök att böja dig framåt och tvätta ansiktet. Ja just det, du slog huvudet i skåpet. Var är arkitekten, hallå!  Där kylskåpet nu är placerat var tidigare pigans garderob. Det blir en bit att promenera när man står vid spisen och behöver lite mjölk t.ex.Där kylskåpet nu är placerat var tidigare pigans garderob. Det blir en bit att promenera när man står vid spisen och behöver lite mjölk t.ex.
     
     
     
     
Ribershus